Nadals a Barcelona

Racons de Barcelona

20151210_095303Ja han començat els Nadals, i a Barcelona encara que en aquestes èpoques, no brilli tant com Paris o Nova York, hi ha moltíssimes coses interessants a fer.

Si us agraden les fires nadalenques, les més representatives de la ciutat són:

La Fira de Santa 2098494652_5072f7e508_qLlúcia que es troba a les portes de la Catedral té els seus orígens al 1876, podríem dir que és la fira més important de la ciutat i on cada any s’apleguen un munt de casetes amb ornaments nadalencs, llums, pessebres, vegetació, etc… en total, més de 200 paradetes per preparar uns nadals màgics. També s’organitzen actuacions, animacions, pastorets i el famós tió popular.

La Fira de Nadal de Sagrada Família és un altre clàssic del 20151129_135529nadals de Barcelona, la primera vegada que varem poder gaudir d’aquesta fira va ser a l’any 1962 tot i que aleshores eren 3 parades, avui dia ja son més de 150. Als voltants de la plaça que hi ha al davant de la Sagrada Família s’arrepleguen totes les paradetes amb arbres de nadal, llums, figuretes de pessebre i caga Tios.

La Fira de Reis de Gran via que va nèixer al 1877, avui dia s’organitza gràcies a La Associació de Firaires de la Fira de Sant Tomàs i la Associació de Tallers Artesans de la Gran Vía, amb la col·laboració del gremi de detallistes de joguines de Barcelona i el gremi de xurrers. Actualment hi han unes 300 paradetes que van des de el carrer Muntaner fins a Entença.

A més, molts carrers de la ciutat estan guarnits de llums per aquestes dates, des de l’avinguda Diagonal, el carrer Aragó o Passeig de Gracia fins els petits carrers dels barris com el de l’eixample.

Aquest any torna a la Plaça del Rellotge de la Maquinista la Pista de Gel, pels que vulguin aprendre a patinar o passar una estona a l’estil de “Rockefeller Center”. Per contra partida no hi haurà pista de gel a Plaça Catalunya, enguany han decidit dedicar l’espai a un conjunt d’activitats que des de el 19 de desembre i fins el 4 de gener donaran vida a la plaça, amb una Fira de consum responsable, activitats per a tots els públics, espectacles de llum i so a les fonts i moltes coses més.

A la Plaça Sant Jaume hi trobarem el Pessebre de Sant Jaume que aquest any compte amb una nova proposta amb lectura de llibres i un xic de col·loqui familiar sobre les històries que ens explicaven de petits.3100142359_c88f59f541_q

Al Poble Español tindrem un munt d’activitats durant totes les festes, els Pessebres vivents d’arreu de Catalunya i fins-hi tot el ja famós Càsting de Caganers.

A finals d’anys pels més atrevits no oblidem la Cursa dels Nass2137383759_ceb056d8e7_zos de 10km de recorregut, que cada any compte amb més adeptes i que es celebra el dia 31 de desembre a mitja tarda.

Per anar finalitzant les propostes Nadalenques de la ciutat anem a la revetlla de Reis, on assistir a la Cavalcada de Reis de Barcelona és una cita obligada per a tots els nens i per als no tan nens, sense oblidar el típic tortell de reis que podem degustar a Escribà on la seva Campana ja s’ha convertit en una tradició.20150105_200710

Totes aquestes propostes es veuen complementades amb un munt d’activitats que els barris fan durant les festes, com fires, orquestres, el típic Caganer de Gracia, etc…

I pels que no vulguin un ambient tant nadalenc, la ciutat de Barcelona té un munt de propostes per aquests dies. Us hi deixem un llistat de les que considerem més atractives.

Els dies 12 i 13 de desembre trobarem:

Lost&Found

Showroom La Fabrica Singular

Fantastic Handmade Market

Festivalet

Baul Weekend

El dia 19 de desembre:

Changing Room Frío 15

Mercat de Nadal

El dies 19 i 20 de desembre:

All those Food Market

El zapato Rojo

I del dia 18 al 23 de desembre tenim el Chic Place Market

Gaudiu de Barcelona i de tot el que podem fer aquests dies màgics que queden per acabar l’any.

BONES FESTES.

Fotos Flikr: Jordi Motlló, Carquinyol, Xavier

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s