Jardins de Barcelona

Racons de Barcelona

A la ciutat de Barcelona hi ha gairebé un miler d’hectàrees d’àrees verdes en forma de parcs i jardins, uns molt coneguts i altres d’amagats, però gairebé tots perfectes per fer una passejada o sentar-te a fer un mos mentre contemples la bellesa de la natura.

Parc de Diagonal Mar

Parc de Diagonal Mar

A Barcelona hi ha tot tipus de jardins i parcs, des del més antic de la ciutat com és el Laberint d’Horta construït al segle XVIII fins els més moderns com els parcs Lineal de Garcia Fària, el Parc dels Auditoris o el Parc de Diagonal Mar.

Tots ells es divideixen en quatre tipologies:

HISTÒRICS: creats abans de 1950 com el Laberint d’Horta, Can Sentmenat (després d’una llarga historia familiar, fet jardí a finals del s.XIX), el Palau de Pedralbes (creat al 1921 arrel de l’incendi del nadal de 1875), els Jardins de Joan Maragall (construït a rel de l’Exposició Universal de 1929), Parc de la Ciutadella ( de Josep Fontserè i Mestre inaugurat amb l’Exposició Universal de 1888).

-TEMÀTICS: dedicats a un tipus d’espècie vegetal com el Parc de Cervantes (creat al 1965 dedicat a les roses), els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer o els Jardins de Mossèn Costa i Llobera, (tots dos creats sobre el 1970).

URBANS: creats dins el nucli urbà per facilitar zones verdes polivalents al bell mig de la ciutat. Podríem dir que la primera idea de jardí o parc urbà va sorgir de Ildefonso Cerdà Suñer on en el seu “Plan de Cerdá” va contemplar que dins de les illes que conformaven “l’ensanche” hi hagués un jardí comunitari a cada una d’elles, no obstant urbanísticament no donava els diners que es pretenia i es va desestimar fins fa relativament pocs anys.

-FORESTALS: són aquells espais amplis amb molta vegetació que normalment trobem al voltant de la ciutat com Montjuïc o Collserola.

Hi ha un munt de parcs que es varen crear als anys 70 i sobretot als 80, i que no us podeu perdre, no solament pel seu encant paisatgístic si no perquè darrera de cada un d’ells hi ha una història com el Parc de Joan Miró que va estar dissenyat per Ildefons Cerdà i es va construir sobre l’antic escorxador de la ciutat o el Parc del Clot construït a sobre dels antics terrenys de les fabriques i tallers del Clot, el Parc de l’Espanya Industrial construït sobre els terrenys d’antigues indústries com la que dóna nom al parc, una antiga empresa tèxtil fundada per la família Muntadas el 1847 i que es va convertir en la primera societat cotonera d’Espanya. O el Parc de l’Estació del Nord construït als terrenys d’una estació ferroviària de 1862 i que al 1878 es va passar a dir “Barcelona Norte”.

La qüestió és que sortiu i gaudiu de la natura que ens envolta, nosaltres agafem la nostra cistelleta de picnic i anem a fer un àpat, no fa falta que sigui un dia especial ni que vagis a menjar, simplement passeja i disfruta.

Nosaltres disfrutem molt al Parc Güell, i de tant en tant passem pel Parc del centre del Poblenou de “Jean Nouvel” o pels Jardins del Carlit.

Parc_Centre_Poblenou04

Parc del Centre de Poblenou

Animeu-vos a recollir tot els parcs que us hem anat esmentant i munteu-vos rutes per Barcelona, ja veureu que molts els podeu arreplegar per zones o per temàtiques.

I si em permeteu com diria un del artistes catalans més grans que hem tingut: «no m’he aconsellat més que amb la Naturalesa, font inescrutable de poesia exempta de convencions i de modes»  Apel·les Mestres)

Fotos Font: https://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Parques_y_jardines_de_Barcelona

Un comentario en “Jardins de Barcelona

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s